Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Η ΝΑΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ - (Απόσπασμα από το βιβλίο)

Απόσπασμα από το βιβλίο: "ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΛΑΧΑΡΑ" - (Η Νανάρα και το Τέλος του Ανδρόνικου):
"Μια μέρα ο Ανδρόνικος αισθάνεται ξαφνικά ιδιαίτερη δυσφορία και πονάει στο στήθος. Αρχίζουν οι ενδείξεις για το πνευμονικό οίδημα. Πανικός! Ο γιατρός σπεύδει να εφαρμόσει την επιστήμη του και με τις κατάλληλες ενέργειες να τον σώσει. Η Νανάρα έξαλλη τον αρπάζει από τον γιακά με τα δυο της στιβαρά χέρια και τον πετάει έξω από το δωμάτιο με βία, κλείνοντας και κλειδώνοντας την πόρτα. Μένει μέσα με τον παπά, αστρολόγο, μάντη και θεραπευτή. Εκείνος σπεύδει να κάνει τα ανάλογα για να πετύχει το θαύμα.
Ο Ανδρόνικος υποφέρει και σφαδάζει βαριανασαίνοντας. Ο παπάς σκύβει και φυσάει σαν φυσερό υψικαμίνου. Ξεφυσάει σαν ατμομηχανή δυνατά κάτω από το κρεβάτι για να ενισχύσει τους καπνούς από τα λιβάνια που βρίσκονται εκεί, μουρμουρίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια και ξόρκια, σαν σε λειτουργία. Έξω από την πόρτα ο γιατρός και οι άλλοι φωνάζουν και χτυπούν με οργή.
Η Νανάρα έντρομη κοιτάζει τους συνεχείς μορφασμούς πόνου του Ανδρόνικου.
Ο παπάς κατεβάζει τα ακραία και απόκρυφα μαργκαλικά και γούτσου-γούτσου λόγια, ξεφυσώντας ακόμη πιο πολύ, μέχρι ζαλάδας, και οι καπνοί από τα λιβάνια τυλίγουν όλο το κρεβάτι. Ο Ανδρόνικος αντί να εισπνεύσει φρέσκο αέρα γεμίζει τα πνευμόνια του με τους πυκνούς αρωματικούς καπνούς των λιβανιών! Τα χτυπήματα στην πόρτα είναι πιο έντονα, αλλά η Νανάρα δεν πτοείται. Για μια στιγμή βλέπει τον Ανδρόνικο να ανασαίνει καλύτερα.
Ο παπάς ανεβάζει τους ρυθμούς της ψαλμωδίας, της μουρμούρας και των φυσημάτων. Οι θείοι αρωματικοί καπνοί κυριαρχούν σε όλο τον χώρο.
Όλα τώρα είναι μαγικά! Μαγικά και θεία!
Η Νανάρα επιτέλους βλέπει την καλυτέρευση!
Η τελετουργία πιάνει! Ναι! Διακρίνει το θαύμα!
Έρχεται! Να, γίνεται επιτέλους το θαύμα!...
Ο Ανδρόνικος όμως… πεθαίνει!..
Αυτό είναι το μίζερο τέλος του… μεγάλου Ανδρόνικου Ανδρέου, καθώς εισέρχεται με το δεξί του πόδι στην Ιστορία..."
***Για την απόκτηση του βιβλίου: 210 3600057




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου